Projecten

Wist u dat Monumentaal Voegbedrijf MVBM meer biedt dan alleen professioneel voegwerk maar ook veel andere projecten heeft? MVBM is een multifunctioneel bedrijf dat u van een groot aantal verschillende diensten kan voorzien. Wij kunnen bijna alles aan wat met binnen- en buitenwerk te maken heeft. Bent u op zoek naar een betrouwbaar bedrijf: impregneren, betonreparatie, scheurreparatie, metselwerk, timmerwerk of verf; dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ook vindt u hier meer informatie over impregneren. Ook houtrot restauratie is een van onze specialiteiten. Om u kennis te laten maken met ons vak, nemen we een kijkje bij enkele van onze projecten.

Gevel- en schoorsteenreiniging projecten.
Een van de laatste projecten dat is aangepakt door de experts van MVBM is had te maken met gevel- en schoorsteenreiniging. Deze schoorsteen had in de loop der jaren flink wat aanslag en verontreinig verzameld. Hier was heel goed te zien wat een gevel-/ schoorsteenreiniging met uw woning kan doen. De gevel knapt er aanzienlijk van op en het metselwerk wordt weer voor lange tijd beschermd tegen de negatieve gevolgen van aanslag.

Monumentale gevels projecten.
Het Nederlandse klimaat (met veel regen, sneeuw, hagel en wind) zorgt ervoor dat monumentale gebouwen doorgaans veel te verduren krijgen. Door de jaren heen zijn de buitenmuren en het uiterlijk minder mooi geworden en hun functie verloren. Naast dat de vervallen buitenmuur geen mooi gezicht is, zal ook de isolatiewaarde afnemen met de verouderde buitenmuur.

Een goede oplossing is om de gevel te renoveren. Dit geeft dit monumentale pand weer een prachtige uitstraling en kan de isolatiewaarde verhogen. De renovatie van monumentale gevels vraagt om specialistisch voegwerk. De meest gebruikte voegsoorten bij een klassiek pand zijn knipvoegen of snijvoegen. Deze zijn te herkennen aan hun lichtere kleur en kaarsrechte, licht uitstekende lijnen.

Scheuren in de gevel projecten.
Ook een van onze laatste projecten van MVBM is het repareren van scheuren in de gevel. Dit kan worden veroorzaakt door roestende blindankers. Deze moeten dan geconserveerd worden zodat ze niet meer schade kunnen aanrichten. Bij deze behandeling worden de ankers eerst blootgelegd en opgeschuurd. Daarna komt er een laag teervrije ijzerlak overheen en worden ze ingetapet met vetband. Zo komt er geen zuurstof meer bij en wordt het roestproces stopgezet! Daarom is het noodzakelijk om scheurvorming in een vroeg stadium te signaleren en aan te pakken. Hiermee kan indirecte schade worden voorkomen. Weet u niet zeker waardoor uw muur is beschadigd? Wij komen graag bij u langs om de situatie te beoordelen.

Wanneer we de reden hebben gevonden, kunnen we beginnen met het voor u verbergen van de scheuren in het metselwerk. Toen er scheuren in het metselwerk kwamen, zijn we begonnen met het zagen van de oude bakstenen en het voegen van de scheuren. Daarna hebben we nieuwe stenen gelegd en zijn de scheuren verdwenen. Het is echter mogelijk dat u het problematische gebied nog steeds goed kunt zien. Maar naarmate de tijd verstrijkt, verdwijnt het geleidelijk en kun je het nooit meer zien.

Offerte aanvragen.
Wilt u ook een van onze volgende projecten worden en deskundig advies krijgen van een van onze experts, neem dan contact op met een van onze experts en vraag hier een offerte aan.