Injecteren

Heeft u te maken met de oplopende luchtvochtigheid op de buitenmuren van uw huis? In dit geval is het injecteren van de uitstraling misschien wel de beste keuze die u kunt maken. Wilt u toch het probleem van opstijgend vocht op de gevel oplossen en zoekt u een effectieve oplossing? Lees dan snel verder over injecteren.

 

Wat is injecteren?

 In feite is het een vorm van “lijmen”. De kern van injectie is om vloeistof in de structuur te brengen. Deze vloeistof is constructief en kan holtes, poriën en scheuren opvullen, waardoor de oorspronkelijke sterkte, waterdichtheid en andere eigenschappen ter plaatse worden hersteld. Na injectie is de betreffende locatie meestal nog beter van structuur dan het oorspronkelijke gebouw. Bij constructief herstel kan de werkdruk bij de injectie oplopen tot wel 300 bar.

 

Wat is van belang bij injecteren?

Injecteren lijkt een relatief eenvoudige procedure, maar het is zeker een professionele klus. Niet alleen om de gestelde doelen te bereiken, maar ook omdat de injectie bij verkeerd gebruik schade kan veroorzaken. De belangrijkste voorwaarden voor succesvol injectiewerk zijn:

  • Inzicht in de structuur en prestaties van bouwmaterialen.
  • Geschikte uitrusting voor het werk.
  • Pas de juiste injectie toe.
  • Het belangrijkste is de expertise, ervaring en “gevoel” van de persoon die het werk uitvoert.

MVBM voldoet volledig aan deze eisen en wordt daarom steeds vaker gebruikt voor waterinjectie werkzaamheden door eigenaren, beheerders en aannemers.

 

Injectieapparatuur

MVBM maakt gebruik van elektronisch gestuurde tweecomponenten mengers. Op deze manier kan de juiste mengverhouding tussen de afzonderlijke componenten van de injectie worden gegarandeerd. Dit heeft ook het voordeel dat het zonder onderbreking continu gemengd homogeen injectiehars kan produceren. Dit resulteert in een maximale penetratie, wat leidt tot een goed eindresultaat.

 

Injectiemateriaal

Afhankelijk van het doel van de injectie worden verschillende injectie oplossingen gebruikt. MVBM zijn injectievloeistof wordt bijvoorbeeld gebruikt voor opstijgend vocht.

 

Epoxyhars wordt gebruikt voor constructieve reparaties en scheuren in steenmaterialen. Het kan belangrijk zijn dat het materiaal flexibel (om krimpspanning op te vangen) of stijf is. Daarnaast is de luchtvochtigheid van het buitenmuur materiaal ook erg belangrijk voor de vloeistof keuze. In het injectie proces dient voldoende verzadiging te worden bereikt met de juiste indringdiepte.

 

MVBM injectiehars

Dit is een oplosmiddelvrije 2-componenten injectiehars op epoxybasis met relevante materiaal certificeringen. MVBM injectiehars is kleurloos en transparant. Door de extreem lage viscositeit is het geschikt voor het injecteren van scheuren met een scheurbreedte <2 mm. De verwerkingstijd (1 liter) is 20ºC + 40 minuten. Na het mengen van de componenten zal de uitharding binnen 24 uur plaatsvinden. Het volume geïnjecteerde hars blijft constant tijdens het uithardingsproces. Door de harde elasticiteit en goede hechtingseigenschappen van het uitgeharde materiaal kunnen bouwdelen constructief met elkaar worden verbonden.

 

Offerte aanvragen

Onze experts staan graag voor u klaar en helpen u graag met uw projecten. Neem contact met ons op en vraag de offerte aan.