Vakkundig graffiti laten verwijderen

MVBM is expert op het gebied van graffiti verwijderen. Door de jaren heen verwijderen wij graffiti in Friesland, Groningen, Drenthe en meer provincies in Nederland. We zijn door de jaren heen een echte specialist geworden op het gebied van graffiti verwijderen. Bekijk hieronder wat wij voor u kunnen betekenen of neem contact met ons op.

Gevels van huizen en monumenten bevlekt door graffiti komen helaas veel voor. Niet alle graffiti is kunst. Graffiti is een verfsoort die blijvende schade aan het oppervlak kan veroorzaken. Deze soms ongewenste kunst kan afdoen aan de uitstraling van uw gebouw of woning. Gelukkig kan het MVBM team het oppervlak reinigen en de graffiti verwijderen. Afhankelijk van het type wandoppervlak zijn er vier technieken om graffiti te verwijderen. Deze technieken zijn stoom reinigen, chemisch reinigen, overschilderen en schoonstralen.

Stoom reinigende graffiti.

Stoomreiniging om graffiti verf te verwijderen is de eerste methode. Door de hoge temperatuur wordt de verf zacht. Het voordeel is dat we geen nieuwe schoonmaakmiddelen hoeven te gebruiken. Deze methodeis in het verleden succesvol gebleken en is ook erg milieuvriendelijk.

Chemisch reinigen van graffiti.

Chemisch reinigen om graffiti te verwijderen is de tweede methode. Graffiti is eenvoudig te reinigen met reinigingsmiddel. Wij gebruiken biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen. We passen het vaak toe op glad gelakte (niet-minerale) ondergronden. Wanneer we het oppervlak besproeien, lost de verf op in de reiniger. Door dat we biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen gebruiken voldoen we aan alle milieueisen voor deze methode.

Graffiti overschilderen.

Overschilderen op graffiti is de derde methode. Voor geverfde oppervlakken is het soms het beste om de graffiti over te schilderen. Ook dit kunnen wij voor u doen. Wij zoeken de juiste kleur en schilderen op de muur waar de graffiti zich bevindt. Dit hebben we gedaan om de ondergrond niet te beschadigen, wat de originele verflaag op de gevel ten goede zou komen.

Schoonstralen van graffiti.

De vierde mogelijkheid is het verwijderen van graffiti door het schoon te stralen. Wij spuiten graffiti eraf zonder het oppervlak te beschadigen. Met deze reinigingstechniek verwijderen wij graffiti snel, effectief en zonder beschadiging van de ondergrond.

Waarom anti-graffiti coating aanbrengen?

Graffiti is meestal een vervelend maar kostbaar probleem. Jaarlijks wordt een groot bedrag besteed aan het verwijderen van graffiti op objecten, buitenmuren en gebouwen. Graffiti is eenvoudig te verwijderen door een anti-graffiti coating aan te brengen.  Afhankelijk van de gevoeligheid van de ondergrond en het doel zijn er verschillende soorten anti-graffiti coatings. Ook deze methode hebben we in het verleden regelmatig toegepast en blijkt ook een prima oplossing te zijn. We maken hier onderscheid tussen twee verschillende coatings, semipermanent en permanent.

Semipermanent.

Het semi-permanente anti-graffiti systeem kan op bijna alle ondergronden worden aangebracht. Naast anti-graffiti eigenschappen kan uw oppervlak ook vocht en luchtvervuiling tegengaan, waardoor er bijna geen kans is voor algen om aan het oppervlak te kleven. Om graffiti succesvol te verwijderen is alleen water nodig. Na het verwijderen van de graffiti moet de coating opnieuw worden aangebracht voor de beste bescherming.

Permanent.

Permanente anti-graffiti coating zorgt voor een langdurige en effectieve bescherming, waardoor graffiti en inkt gemakkelijk meerdere keren te verwijderen zijn. Het oppervlak kan worden gereinigd zonder de coating aan te tasten. Het verwijderen van graffiti op het beschermde oppervlak vereist lichte chemische ondersteuning van de biologisch afbreekbare REMOVER. De permanente anti-graffiti coating is verkrijgbaar in transparant en kleurrijk.

Kortom MVBM is van alle markten thuis als het gaat om graffiti verwijderen. Alle bovenstaande methodes zijn onze specialiteiten. Heeft ook een muur die opgeknapt moet worden? En wilt u een offerte aanvragen voor het verwijderen van graffiti? Wilt u gratis advies krijgen? Vraag vrijblijvende een offerte aan, wij zijn u graag van dienst.