logo mvbm

Gevelrenovatie Friesland

Gevelrenovatie

Informatie

Wat is Gevelrenovatie

Met gevelrenovatie wordt bedoeld; het herstellen van de gevel. Alle gevels worden in de loop der jaren aangetast en raken vervuild door een combinatie van zon, wind, regen en vervuiling. Stenen brokkelen af, voegen verkruimelen, beton gaat scheuren, natuursteen breekt, beglazing raakt verweerd etc.

Wanneer heb je Gevelrenovatie nodig

Regelmatig zie je in een straat volledige gevels en wanden die vervallen zijn. Door de gevel te renoveren kun je grote schade voorkomen en daarmee dus veel geld besparen. 

Om een gevel weer representatief te krijgen én vochtwerend is het dan zaak om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Dit in combinatie met reiniging en gevelbescherming om vervuiling en vermindering vochtweerbaarheid in de toekomst te voorkomen.

Wat kost Gevelrenovatie

De belangrijkste vraag is hoeveel een gevelrenovatie voor jouw woning gaat kosten. Er is echter niet een standaardprijs vast te stellen. Aangezien het om maatwerk gaat wordt er altijd een offerte van te voren gemaakt. De prijsopbouw ziet er als volgt uit;

Wat kan MVBM voor me betekenen met Gevelrenovatie

  • Uithakken en opnieuw aanbrengen van de voeg. Bij deze klus wordt de oude voeg eruit gehakt en vervangen door een nieuwe.
  • Lood vervangen. Bij sommige gevels is ook lood gebruikt om zeker te weten dat die waterdicht blijft. Af en toe komt het voor dat het lood vervangen moet worden omdat het inmiddels is gaan lekken.
  • Raamdorpels. Soms zie je dat het voegwerk van raamdorpels en kozijnen verrot is. Op dit moment is de kans op lekkage groot en dien je dit dus direct op te laten lossen, deze gevelrenovatie methode is belangrijk. Het vervangen van je kozijnen kun je het beste tegelijkertijd met de gevelrenovatie laten uitvoeren.
  • Overige vormen. Betonreparatie, bestrijding zoutuitslag, vervangen lateien, vervangen water, gevelbepleistering, reparatie metselwerk, vochtbestrijding en gevel impregnatie.

Gevelrenovatie in Friesland

MVBM heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van gevelrenovatie. Ook in Friesland is MVBM zeer actief en levert kwaliteit door de hele provincie.

Een gevelisolatie lijkt niet zo heel kostbaar tot u de prijzen gaat berekenen voor een hele gevel. Dan komt u erachter dat er een behoorlijk kostenplaatje bij hoort. We hebben dan ook voor gekeken of er mogelijkheden zijn om een subsidie te krijgen op het isoleren van een gevel. We kwamen tot de volgende maatregelen:

  • Onderhoud aan een rijksmonument. Dit is een maatregel die op een aantal woningen en panden in ons land van toepassing is. Wanneer u in een rijksmonument woont zult u bepaalde kosten moeten maken om de gevel in een goede conditie te houden. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van materialen en technieken die u als bewoner behoorlijk op kosten kunnen jagen. Wanneer u in een dergelijk rijksmonument woont komt u in aanmerking voor een subsidie van de overheid. U dient zich bij het renoveren van de gevel dan wel te houden aan de regels die de rijksoverheid daaraan heeft gesteld. U dient de facturen, bonnen en bijsluiters van de renovatiewerkzaamheden aan uw woning of pand te overleggen bij het aanvragen van deze subsidie.
  • Een renovatie die mooi blijft. Wanneer u ervoor kiest om een renovatie te laten uitvoeren krijgt uw woning een gevel die er weer als nieuw uitziet. Het is echter wel zo dat u uiteraard wil dat de gevel er over een paar jaar nog net zo mooi bij staat. In dat geval is het aan te raden om de gevel te laten impregneren. Impregneren is een isolatiemaatregel waarbij u vocht van buitenaf geen kans meer geeft om uw woning binnen te dringen. Wanneer u daarnaast kiest voor een isolatie met glaswol of polystyreen krijgt u een gevel die een dubbele isolatie heeft gekregen. U kunt in dat geval subsidie aanvragen bij de rijksoverheid. Bij twee isolerende maatregelen die gelijktijdig worden aangebracht heeft u daar recht op. De hoogte van de subsidie hangt voor een groot gedeelte af van het rendement van de isolatie. Daarnaast wordt er gekeken naar de mate waarin de CO2 uitstoot van uw woning vermindert. U moet dan ook de bonnen, facturen en bijsluiters van de isolatie ook in dit geval overleggen.
  • BTW terugvorderen voor ondernemers. Bent u ondernemer dan kunt u de kosten van de BTW terugvorderen van de belastingdienst. U brengt de BTW in dat geval in mindering op uw aangifte. Deze vorm van subsidie is uiteraard enkel bedoeld voor ondernemers die ieder kwartaal aangifte van de BTW moeten doen bij de belastingdienst.
  • Investering in het bedrijf. Een gevelrenovatie mag worden beschouwd als een investering in het eigen bedrijf. Wanneer u een bedrijf heeft kunt u dit bedrag dan ook laten opvoeren bij de belasting aangifte. In dat geval betaalt u minder inkomstenbelasting aan de belastingdienst. Ook in dit geval dient u uiteraard alle documentatie en facturen van de gevelrenovatie bij de hand te houden als bewijsstukken.

Andere diensten

Voegwerk

MVBM, gespecialiseerd in voegwerk! Metselwerk is voor een woonhuis, bedrijfspand en monumentaal pand van groot belang. Het duurzame materiaal dat

Meer informatie »