Diensten

Voegwerk

Metselwerk is voor een woonhuis, bedrijfspand en monumentaal pand van groot belang. Het duurzame materiaal dat gebruikt wordt om tegels, bakstenen en planken stevig met elkaar te verbinden kan ook wel gezien worden als de lijm die ervoor zorgt dat gebouwen stevig staan als een huis. Voor ieder materiaal zal het juiste soort voegwerk toegepast worden, zodat het, indien nodig, nog kan uitzetten of krimpen. Op deze manier wordt schade aan de constructie voorkomen, waardoor het een zeer duurzaam bouwwerk zal worden. Iedere voeger gaat zeer systematisch te werk, van boven naar beneden, zodat het eindresultaat er altijd netjes uitziet. Dit levert voor iedere klant strakke muren op, waarbij de bakstenen en tegels zichtbaar zullen zijn. Afhankelijk van de gewenste stijl kan er gekozen worden voor verschillende afwerking van het voegwerk. Voor iedere klant is er dus altijd aandacht voor de persoonlijke wensen en voorkeuren. Kijk bij de projecten, om te zien wat MVBM voor u kan betekenen.

Meer informatie

Renovatie

MVBM heeft een mooi pand in de Bloemenbuurt te Amsterdam mogen renoveren. Het voegwerk was niet goed meer en het pand zag er als geheel wat oud en vervallen uit. Wij hebben het metselwerk hersteld, snijvoegwerk gedaan. Ook hebben we de latei vervangen. Een latei is een draagbalk boven openingen, en dient als steun voor de bouw erboven. Het metselwerk begon scheuren te vertonen, dus daarom hebben wij ook enkele spiraalankers aangebracht om het metselwerk te herstellen en te stabiliseren. Een spiraalanker is dusdanig gevormd dat hij eventuele bewegingen in het metselwerk op kan vangen. Daarnaast hebben we ook de schoorstenen in het gebouw gerenoveerd, en is plaatselijk wat voegwerk hersteld. Na afloop zijn de gevels opnieuw gesausd, zodat alles er weer mooi en verzorgd bij staat..

Houtrotreparatie

Blijf op de hoogte van de staat van houtconstructies in en rond uw huis: dat is dé manier om onderhoudsklussen klein en goedkoop te houden. Houd vooral de raam- en deurkozijnen aan de buitenkant in de gaten, omdat hier de meeste kans is op beschadiging door vocht. U kunt rottend hout herkennen aan plekken met afgebladderde verf of donkere plekken. Als u houtrot hebt ontdekt, hebben wij bij MVBM toch goed nieuws voor u: wij beschikken over de middelen om de rottende delen te vervangen, zonder kozijnen in zijn geheel te moeten vervangen. Hoe eerder u hulp inschakelt voor houtrotreparatie, hoe beperkter de schade is. Houtrot kan zich namelijk door de hele constructie verspreiden. Bij reparatie kan het lastig zijn om schimmel op te sporen, maar bij MVBM hebben wij de beste apparatuur daarvoor. Wij halen precies genoeg weg, zodat houtrot niet terug zal komen en vervangen het rottende deel met zeer degelijk materiaal. U kunt bij ons ook rekenen op een mooie afwerking, zodat kozijnen er weer als nieuw uitzien.

Stofvrij hakken

MVBM is gespecialiseerd in het stofvrij hakken. Stofvrij hakken met waterverneveling is dé innovatieve oplossing bij het renoveren van uw gevel. Uithakken van voegwerk met waterverneveling geeft nog minder overlast dan traditioneel hakken met afzuiging. Het vrijkomende stof slaat door de verneveling op de muur en wordt tijdens het reinigen van de gevel verwijderd. Hierdoor verbeteren de werkomstandigheden aanzienlijk. Eén van de belangrijkste redenen is dat er geen uitstoot meer plaats vindt van kwartsstof. Ook zullen bewoners geen overlast meer hebben van de grote hoeveelheid kwartsstof die bij het gewone hakken van voegen vrij komt. Geen stofwolken meer, dus goed voor gezondheid, milieu en omgeving!.

Schilderwerk

Veel collega’s in onze branche nemen zelf de afwerking / schilderwerk van het project niet op zich. Er worden andere bedrijven ingehuurd om bijvoorbeeld het schilderwerk over te nemen. Wij hebben gemerkt dat dit soms lang duurt voor de klant en daarom hebben wij onze eigen schilders in dienst genomen. Onze schilders komen direct na het project in actie en zorgen voor een mooie afwerking. Naast afwerking worden wij ook met grote regelmaat gebeld voor andere schilder klussen. Wij hebben ervaren dat onze klanten het prettig vinden dat alles door een en hetzelfde bedrijf geregeld wordt.

Impregneren

Impregneren betekent dat er een onzichtbaar laagje op de gevel aangebracht wordt. Dit wordt gedaan met een speciaal impregneermiddel. Deze techniek wordt niet alleen bij oude huizen toegepast, maar ook bij nieuwbouwwoningen. De gevelmuur wordt intensief gereinigd, waarna het impregneren kan plaatsvinden. Hierdoor wordt de muur waterafstotend en schimmelwerend. Kortom, invloeden van buitenaf krijgen geen kans meer om de gevel aan te tasten. De voordelen van impregneren op een rij Door het impregneren wordt ervoor gezorgd dat de stenen geen water meer opnemen. Dit heeft diverse voordelen: – Schimmels krijgen geen kans om de muur binnen te dringen. – Er vindt geen zoutuitslag meer plaats, waardoor de gevel altijd gaaf blijft. – Vorst kan op deze manier geen schade aan de woning meer aanrichten, omdat de stenen niet meer poreus zijn. – Er kunnen geen algen en mos meer op de muren groeien. – Het is niet meer mogelijk om graffiti op het oppervlak te spuiten. – De woning is na impregnatie een stuk beter geïsoleerd, wat een flinke kostenbesparing met zich mee brengt. – Al met al zorgt impregneren voor een mooie gevel, die alle weersomstandigheden doorstaat..

Betonreparatie

Betonreparatie vergroot de levensduur van panden Als u aan beton denkt, is het heel gebruikelijk als de woorden ‘grijs’ en ‘saai’ bij u naar boven komen. Toch is dit materiaal veel waardevoller dan veel mensen beseffen. De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen maakten er zelfs al gebruik van voor bruggen en aquaducten. Zij deden dit omdat zij bekend waren met de eigenschappen ‘duurzaam’, ‘stevig’ en ‘gemakkelijk in gebruik’. Ondanks deze zeer positieve eigenschappen van beton weten wij ook bij MVBM dat er soms wat onderhoudswerk aan te pas kan komen. Klanten kunnen daarom altijd bij ons voegbedrijf terecht voor betonreparatie. Met betonreparatie houdt u uw pand stevig en ook mooi. Bij MVBM zorgen wij er voor dat iedere klant zo weer tevreden kan zijn over het bedrijfspand. Dankzij veel ervaring en de juiste kennis weten wij als geen ander hoe wij om moeten gaan met zowel kleine, als grote schade.

Scheurvorming herstel

Bij Monumentaal Voegbedrijf MVBM worden scheuren in uw muren niet alleen weggewerkt, de muren worden tegelijkertijd versterkt en gestabiliseerd. Wij bij MVBM maken gebruik van een eenvoudige, maar zeer effectieve techniek om scheuren te dichten en tegelijk te zorgen voor extra stevige muren. Dit is mogelijk dankzij de spiraalankers. Er worden een aantal van deze ankers horizontaal aangebracht op de plek van de scheur. Op die plekken wordt een aantal voegen uitgeslepen en een speciaal bindmiddel aangebracht, waarna spiraalankers in de muur geplaatst worden. De voegen worden vervolgens afgewerkt met nog een laag bindmiddel, zodat alles optimaal zal hechten. Ook de scheur wordt onder handen genomen met de juiste kleur materiaal, zodat de muur er weer mooi uitziet. Deze manier van repareren is zeer degelijk en dankzij het roestvrije staal zullen spiralen niet gaan roesten. Zonder sloop- en herstelwerk worden uw muren weer zo goed als nieuw dankzij de vakkundige hulp van MVBM..

Metselwerk

Ook voor metselwerken bent u bij ons aan het juiste adres.

Timmerwerk

Zoals u misschien inmiddels wel hebt kunnen lezen doen wij alles zelf. Schilderwerk, metselwerk, voegwerk en ook het timmerwerk nemen wij op ons. Voor u als klant natuurlijk hartstikke prettig dat u niet hoeft te wachten op andere bedrijven die tijd vrij moeten maken en moeten inspelen op het gedane werk van de voeger. Naast voeg- en renovatie projecten worden wij ook regelmatig gevraagd voor andere timmerwerk klussen.

Contact

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via de contact knop!