Grondige dak reiniging door MVBM

Laat uw dak reiniging uitvoeren door MVMB. Wilt u het dak reinigen? Luchtvervuiling, algen, mos, groene en zwarte afzettingen kunnen u dakpannen aantasten. Op den duur kan dit voor problemen zorgen. De wortels van het mos groeien in de poriën van de dakpannen, waardoor de dakpannen poreus worden en afbrokkelen. Ook mos en wortels kunnen vochtig worden en uiteindelijk (vocht)schade veroorzaken. Bovendien kan het zuur dat door het mos wordt afgescheiden, de dakpannen aantasten, waardoor er zichtbare schade ontstaat die niet kan worden gerepareerd. Waarom is dak reiniging belangrijk?

  • “Onderhoud is beter dan repareren”
  • “Schoonmaken is goedkoper dan vervangen”
  • “Nu investeren is sparen in de toekomst”

Bovenstaande zijn drie zeer geschikte zinnen met betrekking tot het schoonmaken van het dak. Want een intensieve stoomreiniging gevolgd door regulier preventief onderhoud kan de mooie dakpannen wel heel lang behouden. De levensduur van de dakpannen wordt aanzienlijk verlengd, de kosten voor reparaties en vervanging van uw dak zijn vele malen lager en de uitstraling van het object wordt aanmerkelijk verbeterd.

Verschillende types dak reiniging.

 

Welke type daken reinigt MVBM? MVBM is specialist in het reinigen van verschillende type daken. Zo reinigen wij dagelijks:

● Leien dak
● Rieten dak
● Plat dak
● Serre dak

Door tijdige reiniging en preventief onderhoud kunnen daardoor problemen worden voorkomen. Voor het eerst gebruikten we stoomreiniging om dakpannen schoon te maken. Wij reinigen het dak met warm water onder de juiste druk. Alle luchtvervuiling, algen, mos, groene en zwarte afzettingen zullen van de dakpannen verdwijnen. Daarna hebben we de dakpannen afgespoeld en zag het dak er weer prachtig uit. Het effect is direct zichtbaar. Door regelmatig preventief onderhoud, eens in de 2 à 3 jaar, worden dakpannen niet vervuild en behouden ze hun mooie uiterlijk. Stoomreiniging is dus niet meer nodig.

 

 

Het is verstandig om dakpannen na stoomreiniging te beschermen met anti-algen- en mosbehandelingen en impregneermiddelen. Door anti-algen- en mosbehandeling worden ook de sporen in de dakpangaten volledig opgelost. Daarbij heeft het residu van het gebruikte
product een preventieve werking, waardoor nieuwe alg- en mos-vorming langdurig voorkomen wordt. Het kan worden schoongemaakt met lichte vlekken en vrij nieuwe dakpannen zonder stoomreiniging. In deze gevallen zijn meerdere anti-algen/mos behandelingen voldoende. Na enkele weken (of soms maanden) zal het effect duidelijk zichtbaar zijn. Dit is natuurlijk goedkoper dan gecombineerde stoomreiniging.

Het impregneren van dakpannen, ook wel hydroforen genoemd, maakt dakpannen water- en stofdicht. De gebruikte methoden en producten houden de dakpannen ademend. Dit betekent dat waterdruppels van buiten naar buiten stromen, terwijl vocht van binnenuit kan worden afgevoerd. De waterbalans blijft dus ongewijzigd. Daardoor zijn de dakpannen nog erg droog, waardoor algen en mos weinig kans krijgen om te groeien. Een offerte aanvragen? Neem direct contact op met MVBM voor een vrijblijvende offerte voor dak reiniging.